Bedreigd Nieuw Vredelust behaalt Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Het in zijn voortbestaan bedreigde tuinpark Nieuw Vredelust in Amsterdam heeft het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren met vier stippen behaald. Dat is de hoogste kwalificatie voor de bijzondere resultaten die Nieuw Vredelust de afgelopen twee jaar heeft bereikt op het gebied van natuurbehoud en -ontwikkeling.

Het Keurmerk - een schild met daarop een lieveheersbeestje – wordt verleend door de AVVN, Landelijke Organisatie voor hobbytuinders, aan tuinverenigingen die met succes een advies- en begeleidingstraject hebben doorlopen om via inrichting, beheer en onderhoud de natuur op hun tuinpark te versterken en uit te breiden. Er wordt beoordeeld op duurzaamheid, ecologische beplanting en voorzieningen en milieuzorg.

Nieuw Vredelust is daarmee een veilige plaats geworden voor –niet zelden – bedreigde en beschermde inheemse flora en fauna. Dankzij het natuurlijk tuinieren en de milieubewuste voorzieningen van Nieuw Vredelust is daarmee het areaal waardevol stedelijk groen binnen de gemeentegrenzen met 4,7 hectares uitgebreid. Nieuw Vredelust wist in één keer de sprong te maken naar vier stippen, een zelden vertoonde prestatie, en treedt daarmee toe tot de voorhoede van tuinparken van hoog natuurrecreatief niveau.

Lees verder over Natuurlijk Tuinieren
Bekijk hier het eindrapport
Bekijk het persbericht