Deze pagina is ervoor om al het moois dat op ons tuinpark gespot wordt in beeld te brengen en om ons ervan bewust te maken wat er verloren dreigt te gaan!
Geniet van de beelden!

Zwanen

06/03/20 - door Ida

De zwanen zijn er weer. Nu wachten op de jongen als ze door de watertjes van ons Tuinpark zwemmen en voedsel tot zich nemen.

Treurwilg (Salix Babylonica)

21/03/20 - door Ariëla

De treurwilg vindt zijn oorsprong niet in Babylon, zoals de Latijnse naam suggereert, maar in China. Eeuwen geleden is hij via de zijderoute in het Westen geïmporteerd. Het is een dankbare boom voor drassige plekken. De lange smalle bladeren blijven tot laat in de herfst aan de takken hangen, in de winter kleuren de takken geel en eind februari is het een van de eerste bomen die een groen zweem vertoont. Op Nieuw Vredelust zijn we gezegend met dit schilderachtige exemplaar op de Wijde Blik. Met, zoals dat hoort, lange twijgen die tot vlak boven het water hangen en dat nét niet raken. Een paar jaar geleden waaide een van de hoofdtakken er in een zware storm uit. Een fikse snoeibeurt volgde en een tijdje had de boom het moeilijk, maar dit voorjaar (2020) lijkt hij zich helemaal hersteld te hebben.

IJsvogel

door Anne-Sophie

Op dinsdag middag 24 maart waren wij rond 16:00 hard aan het werken in onze nieuwe tuin. Voor ons de perfecte afwisseling voor het thuiswerken waarbij wij, net zoals velen van ons, in deze tijden aan huis gebonden zijn. Ik stak net wat tenen knoflook in de grond van onze nieuwe moestuin aan het water achter ons huisje toen Rik en ik een nieuw vogelgeluid hoorden. Een hoge, bijna sirene-achtige, fluit waar we niet omheen konden, werd gevolgd door flitsen van azuurblauw richting de perenboom van onze buurman. Het waren ijsvogels, prachtig! Rik kon nog net op tijd zijn camera tevoorschijn halen om één van de twee vast te leggen. Het was duidelijk een paartje en zo snel als ze gekomen waren, zo snel verlieten zij ook weer het toneel. Sindsdien zijn wij dagelijks rond dezelfde tijd teruggekeerd naar dezelfde locatie, helaas tevergeefs. We hebben ze niet meer gezien. Maar wat zou het leuk zijn als ze ergens op ons park een nestje aan het bouwen zijn! Wel hebben we nog een bonte specht bij ons in de rode beuk zien ronddartelen, en die vinden wij ook heel mooi!

Anemone Blanda

28/03/20 - door Martijn

De vorig jaar geplante bollen komen uit. Hier de anemonen op de Toekomstsingel!