Nieuws

Huisje timmeren voor de dieren! - 16 september

    activiteit_kinderen_duivendrecht_de_pijp_tuinpark_amsterdam

Kom na je vakantie een huisje timmeren voor de dieren op het tuinpark.
Wij hebben plankjes, spijkers en hamers klaarliggen.
Wij weer thuis, zij een huis op tuinpark Nieuw Vredelust.

Wanneer: 16 september  Van 14.00 tot 17.00 uur.
Waar: Buitensingel 4 Amsterdam-Duivendrecht - google maps link

lees meer

Belangrijke data in September!

Schrijf a.u.b. de volgende data in uw agenda

lees meer

Open tuinen dag 24 Juni

Open Tuinen dag op Nieuw Vredelust, Dijkzicht en de Federatie.
zondag 24 juni van 12.00 - 16.00 (Dijkzicht 13.00 - 16.00)
Verschillende tuinen zijn te bezichtigen op Nieuw Vredelust, onder andere de bijentuin en er is live muziek op tuin 86.
Er is Asian Streetfood verkrijgbaar in het clubhuis van Nieuw Vredelust.

lees meer

Langstedag Feest 23 Juni

DANSEN OP DE LANGSTE DAG

Reserveer NU voor het Langste Dagfeest!

 Een bigband, een lekkere maaltijd én dansen met dj Petr@.– kom allemaal op 23 juni naar Het Langste Dagfeest op Nieuw Vredelust en nodig vooral ook vrienden en familie uit.

 Voor 10 euro p.

lees meer

Vaderdag 17 Juni

    vaderdag_flyer 

Plantjesmarkt 26 mei

    plantjes_mark_25052018Kom tussen 13.00 tot 16.00 uur langs voor planten en groenteplantjes.
Doe mee aan activiteiten voor klein en groot!
Gezonde lekkere broodjes, drankjes aan de bar alleen contante betaling.

lees meer

Dauwtrappen op Hemelvaart 10 Mei om 7 uur

Zie en hoor de natuur ontwaken. Tijdens een wandeling op de 4 parken langs de Buitensingel.    dauwttrappen_flyerMeld je hiervoor aan op evenementen@tuinparknieuwvredelust.nl. Eerst ontbijten en dan wandelen mag natuurlijk ook! Kosten EUR 3,- (contant)

lees meer

Een foto-ontdekkingstocht op een volkstuinpark.

Hou je van groen en van alles wat daar mee te maken heeft?    fotoworkshop
Ben je graag buiten? Ben je nieuwsgierig naar wat er op een tuinencomplex gebeurt?
Wie zijn de mensen die daar met ziel en zaligheid alles laten groeien en bloeien?
Hou je van fotografie en wil je samen met een groepje dit fenomeen ontdekken?

lees meer

Inspraak Provincie 29 jan. 2018

 Vorige week maandag 29 januari hebben wij ingesproken over De Nieuwe Kern bij de Commissie Ruimte, Wonen en Water van Provinciale Staten Noord-Holland. Hieronder volgt het verslag ervan dat Max Paumen (De Federatie) op facebook zette; Max schreef ook de tekst van de inspraak, zie: https://noord-holland.stateninformatie.nl/vergadering/463392/%2029-01-2018, minuten 21-32.30, ORS, Matt Poelmans: 32.30-42. Een evaluatie van de invloed van Provinciale Staten op de besluitvorming inzake De Nieuwe Kern volgt later.

lees meer

NIEUWS 28 JANUARI 2018

Afgelopen vrijdag 26 januari heeft het overleg van de tuinparken in Ouder-Amstel met het Bondsbestuur de volgende verheugende resultaten opgeleverd inzake de bouwplannen voor De Nieuwe Kern:
1. Het Bondsbestuur heeft een  gespecialiseerde advocaat aangezocht om ons te adviseren over de mogelijkheid een juridische procedure te beginnen tegen de bouwplannen van Ouder-Amstel. Let wel: het kan nog lang duren voor er van een dergelijke procedure sprake is.

lees meer

Verslag AVVN presentatie 14-1-2018

Mascha Jonasse, keurmerkadviseur van de AVVN, gaf zondag 14 januari voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel op Nieuw Vredelust uitleg over het project natuurlijk tuinieren. De AVVN heeft ervoor gekozen ons tuinpark de komende twee jaar te begeleiden om een 'stippenkeurmerk' te behalen. De overtuiging hierachter is dat we met de ruim duizend tuinverenigingen in Nederland een lint van groene schakels kunnen vormen om betere kansen voor de natuur te creëren. 

De AVVN heeft volgens Jonasse gekozen voor Nieuw Vredelust juist vanwege de bedreiging van onze tuinen.

lees meer

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren zondag 14 januari 2018 om 14.00 uur

Begin komend jaar starten we met de deelname aan het project “Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren”. Dit dankzij de steun van de Algemene Vereniging Van Volkstuinders Nederland (AVVN), die ons hiertoe financieel in de gelegenheid stelt.

Het doel is om over 2 jaar ook daadwerkelijk het Keurmerk te halen.

lees meer

Nieuw Vredelust niet vroegtijdig plat - een analyse

Door Leo Douw

Zoals jullie weten  heeft de gemeente Amsterdam  op 3 november aan onze leden een brief gestuurd, waarin de mogelijke  opheffing van tuinpark Nieuw Vredelust op een termijn van twee jaar wordt aangekondigd. Op wat langere termijn wordt ook een deel van Dijkzicht bedreigd, en nog wat later kunnen Ons Lustoord en De Federatie (de laatste niet bij de Bond aangesloten) deels verloren gaan voor woningbouw,  sportvelden, parkeerplaatsen, hotels en slechts in aangepaste vorm deels behouden blijven als groenvoorziening met tuinen. Daarmee zijn alle vier de tuinparken in Ouder-Amstel bedreigd.

lees meer

Commissievergadering Donderdag 30 november om 19:30 bij de Commissie Ruimte van Ouder-Amstel

Ga met ons om de tafel en maak geen speelbal van de volkstuinparken!

Dat pleidooi houden Rens Snel (Dijkzicht) en Nannie van Doorn (Ons Lustoord) donderdagavond 30 november om 19:30 bij de Commissie Ruimte van Ouder-Amstel in het raadhuis van Ouderkerk.

Zij gaan inspreken bij agendapunt 1d.

lees meer

Massale opkomst tuinders in stopera

    raadsvergadering_gemeente_amsterdam_nieuwvredelust_denieuwekern-356

24/11/17
Tijdens de raadsvergadering in de Stopera op 22 november over De Nieuwe Kern heeft bestuurder Leo Douw ingesproken namens Nieuw Vredelust. De opkomst van tuinders van de vier bedreigde tuinparken was zo massaal dat er twee tribunes moesten worden opengesteld

lees meer

Inspraak woensdag 22/11 naar de avond (19:30) verplaatst!

    stadhuis.resized
21/11/17
Pas vanavond kregen wij het bericht door, dat onze inspraak morgen (woensdag 22/11) bij de gemeente Amsterdam verplaatst is naar de avond: die begint nu om 19.30 uur, verder dezelfde plaats: de Raadszaal, te bereiken via de ingang Amstelzijde. Ook verder blijft alles hetzelfde, inclusief het belang van deze actie, dus: KOM EN LAAT JE ZIEN!!!

lees meer

Actie bij raadsvergadering. Komt allen!

21/11/17

UPDATE!
De vergadering is verplaatst naar morgenavond 19:30. Plaats blijft hetzelfde.de Raadszaal, te bereiken via de ingang Amstelzijde. Ook verder blijft alles hetzelfde, inclusief het belang van deze actie, dus: KOM EN LAAT JE ZIEN!!!

Woensdag 22 november om 13.30 wordt in de Stopera vergaderd over de bouwplannen voor De Nieuwe Kern en is dus het voortbestaan van Nieuw Vredelust en de overige tuinparken in Duivendrecht in het geding.

lees meer

Interview in het Parool - ''Zuidoost woningbouw bedreigt volkstuincomplexen''

8/11/17
Bestuurslid Leo Douw werd door Het Parool geïnterviewd over het plan van de gemeente OuderAmstel woningen te gaan bouwen in de Nieuwe Kern. ‘Zuidoost woningbouw bedreigt volkstuincomplexen’.

lees meer

Woningen op tuinpark Nieuw Vredelust

3/11/17

De volkstuinen van de Nieuwe Kern hebben van de gemeente Amsterdam een brief gekregen over de plannen in het gebied. Daarin wordt aangekondigd dat Nieuw Vredelust (aan de Buitensingel) zou moet wijken voor woningen. Ook op Dijkzicht moeten zo’n 50 tuinen wijken. Mogelijk beginnen de werkzaamheden al in 2020.

Tijdens een toelichtingsbijeenkomst voor de besturen van de betreffende vier tuinparken echter heeft de gemeente aangegeven dat er nog veel moet gebeuren voordat er echt gebouwd kan worden, zie ook de “Randvoorwaarden” in Appendix A van genoemde brief.

lees meer